Paranoid sanning

Det är vackert.
Den eviga kärleken. Troheten. Ärligheten. Passionen.
Vi vill alla vara där. Bland molnen i skyn. Känslan av att sväva utan tyngd på ens axlar.
Nånstans där ute. Gömt i världens elände. Bakom skuggorna.

Eller existerar det överhuvudtaget?
Att känna sig fullständig. Ett liv utan tomrum. Total harmoni.
Det är frågan. Har så svårt att tro på det. Känner ingen ljusglimt som lyser upp vägen i mörkrets vandringsleder. Kan man verkligen lita på någon? Att känna att allt är ok? Allt är toppen? Allt är underbart?
Efter alla år av misstanke i mitt liv har jag lärt mig en sak. Lita på din magkänsla. Den har sagt dig sanningen i alla tider. Jag har en alldeles för känslig mage för att få själslig harmoni. Dessvärre känner den bara sanningen.
Finns bara en sak att göra.
Ett enda botemedel finns att tillgå.

Andras ärlighet. Andras uppriktighet.

Endast det kan bota mig. Men är någon villig att hjälpa mig? Är någon villig att öppna upp sig helt och berätta sanningen om allt? Först den dagen jag ser rakt in i en annan person kan jag känna fullständigt förtroende för denne. Behöver bara finna en. En enda. Jag behöver inte fler. Men jag börjar tröttna på att leta. Snart sätter jag mig i fåtöljen och tar beslutet. Det enkla beslutet. Det enda beslut som kan göra att jag blir i fullständig harmoni med mina misstankar. Att bli eremit. För det räcker inte med orden "Du kan lita på mig". Jag är en mänsklig lögndetektor. Ett mänskligt rättssystem.
Krävande, svartsjuk, paranoid, pain in the ass. Det är dock befogat. Alla mina misstankar har i all evighet visats sig stämma. Enbart ord? Nej, ni vet att det är mer än så. Att jag besitter den förbannade förmågan.
Ställer jag frågan, besvara den.
Vad var det jag sökte mest av allt? Uppriktighet. Man kommer långt med det. Döljer man inget, undanhåller man inget, ljuger man inte så behöver inte heller jag känna misstanke. För misstankar förvärrar för alla parter. Bättre med en stunds helvete än en evighets misstanke.  För alla parter.

Det största problemet är väl att jag aldrig träffat någon som verkligen älskat mig. För ljuger man för den man älskar? Undanhåller man saker? Tänker man tankar man inte borde? Förvränger man verkligheten för att slippa berätta det fullständiga?
Trodde personligen kärlek innebar att man delade livet med någon. Att två liv blir ett.  Det innebär inte att man inte har ett eget liv. Det innebär att själarna hör samman. Att inga sidospår uppkommer.
Sidospår ja, dagens samhälles eviga sysselsättning.
Det hela slutar med att jag tar fram älgstudsaren och lägger mig i en glänta. Om än symboliskt. För jag hatar er. Hatar er. Ja, jo, jag hatar er. Jag kommer förgöra er. En efter en. Och när min tid är ute så kommer det dyka upp en ny som följer mina fotspår.
Eller det finns en sak som kan hindra mig. Att en vacker ståtlig intelligent kvinna dyker upp och blir moder till några av mina barn. Sen försvinner. Då har jag min älskade barn och behöver aldrig någonsin lita på någon. Låter kanske hemskt att säga så. Men tanken har funnits där i all evighet. Synd bara att jag är så förbannat emot adoption.
Det här förgör mig. Förgör min lycka. Förgör mitt liv. Och framförallt, det förgör er. Risken är att jag blir som er andra. Och det ger nästan än värre konsekvenser. Det innebär att jag gör det ni gör mot mig. Det innebär att fler hamnar i den situation jag befinner mig i. Och det är inget trevlig situation kan jag lova. Det är ett rent helvete. Men vad är det då jag vill ha kanske ni undrar. Vad jag är ute efter. Vi tar en annan gång.


Redbullen är toppen av ansvar.

Må hända detta är en saga. Må hända att sagan har ett slut. I medgörliga tider vankas ett omdöme som ej kan försvaras. Sagor spås en framtid. I barnens fantasi. Haschpipan heter Sven. Målsman ansvarig upp till 18. I barnens fantasi. Ha, vilket flumm. Ansvaret ligger hos individen. Nej! Inte hos mig. Här finns inget ansvar. Det försvann med fantasin. Sicket monotomt liv. Tur man har varierat sinnestillestånd.
Synth-eran är här för att stanna. Ett sagolikt folkslag. Jo, det funkar med drägg. Bonde. En alltiallo som varken vet in eller ut. Eller ut kommer man alltid. Allt som oftast med huvudet före. Och då självklart är det kameraförbud. Vilket jävla påhitt. Hur ska man då minnas? -"Var hon snygg?" -"Hur i helvete ska jag veta det? Fick ju inte ta med kameran" Kanske borde dra ner på konsumtionen. Vänta nu. Är det därför dem döpt butikskedjan till Konsum? Isf har jag just fått en "Aha-upplevelse" Det är inte speciellt ofta denna kropp upplever någonting sådant. Efter åratal med eftertanke och logiskt filosoferande. Är väl iofs därför man blivit den man är. Ett jäkla pack. Sex-pack Redbull. Toppad med vodka. Dyr livstil det där. Det insågs tidigt i mitt liv. Så jag vände på steken. Sex-pack Vodka. Toppad med Redbull. Hej! Här går det livat till.
"Här går det livat till" Ett förbannat underhållande uttryck. Ju mer livat, desto fler folk har däckat. Inte mycket till liv inte. Att vara vaken alltså. Då måste man ju begrunda sina handlingar och ta ansvar för det. Ansvaret som endast existera hos föräldrar med barn under 18 år. Därefter försvinner det. Eget ansvar. Vilket hyckleri. Är få förunnat att handla under eget ansvar. Ansvaret kommer man på efteråt. När ångesten träder in. När felen hinner ikapp en. Det får nog bli en vodka till. Så gör man om det igen helgen efter. Nej fy!, jag är ansvarsfull!!

Resumé a la moi

Kortfattat:
När man är liten hör man ofta saker som är farliga, som tex att andas in rök från plast som brinner.
När jag var fyra lekte man med dåtidens gamla flourburkar man fick på dagis. Fyllde dem med krut från smällare och tände eld. Vid ett specifikt tillfälle andades det in en del rök. Jag blev livrädd och den natten hade jag en mardröm, i vilken jag gick in till min mamma som satt vid matbordet och
ställde den exakta frågan "Hur lång tid tar det innan man dör om man andas in röken från en flourburk?" Mamma svarade mig "Vet inte, men 18 år ungefär kan jag tänka mig"
Dagen efter gick jag ut till platsen där jag eldat för att se efter. Och jo, märket var kvar efter bränd plast. Det var inte bara en dröm att jag eldat. Men drömmen jag drömde kändes så verklig att den blev min sanning.
Varje dag när jag gick hem från förskolan och skolan m.m. så såg jag plastmärket på plattorna bredvid dörren hemma. Allt resulterade i att jag från fyra-fem års ålder räknade ut hur många dagar jag har kvar att leva. Första gången jag gjorde en stor kalkulation var när jag var fem och räknade ut exakta antalet dagar till min 22års dag då jag skulle dö. Därefter så räknade jag
baklänges varje natt innan jag skulle sova. Eller sova, jag grät. Jag grät tills jag inte hade nån ork kvar i kroppen. Jag grät mig till sömns varje natt tills jag var ungefär 13 år. Det var först då jag förstod att jag kanske inte skulle dö när jag var 22. Men det hjälpte inte speciellt mycket. Eftersom jag varit väldigt deprimerad under hela min barndom hade jag heller ingen barndom i normal bemärkelse. Jag lekte aldrig med folk. Jag satt hemma och läste och höll på för mig själv. Jag stängde ute mig själv från omvärlden. 
Så vid 13 års åldern, när jag vaknade upp så insåg jag helt plötsligt att jag gått misste om dem kanske viktigaste åren av mitt liv. Vilket gjorde mig deprimerad och jag fick panik. Var ju tvungen att ta igen allt jag missat. Som vi alla vet fungerar det inte. Vilket jag insåg och därmed
resulterade i att jag började skolka och gå runt för mig själv istället. Kunde gå till skolan men precis vid dörren vända och gå ut i skogen. Gå omkring. Sätta mig nånstans. Vad som helst tills skoldagen var slut. Det höll i sig tills jag tog studenten. Då träffade jag en tjej. Jag blev kär. En tjej som ... Första gången jag blev apatisk till mitt liv. Jag gick balansgång över broräcken. Jag började
använda droger och supa. Jag skadade mig själv. Försökte begå självmord. Hamnade på psyket. Flyttade till Stockholm och blev missbrukare av vin m.m. Blev utesluten ur konstskolan men fick komma tillbaka senare och slutföra det. Blev där tillsammans med min första riktiga flickvän. Höll fyra år tills jag träffade exet. Trodde jag hittat rätt. Planerade barn och försökte få det i 2,5 år.

Men nu sitter jag här. Jag kan aldrig få barn utan en lång laboratioriumprocess. Jag är singel och destruktiv, Käkar flera olika sorters piller för att ens ha någon livslust. Jag har börjat utnyttja människor för egen vinnings skull. Jag har förlorat all respekt för omvärlden och
litar inte ens på mina närmaste anhöriga.

Finns ett fåtal i mitt liv som håller mig uppe. Tack till er. Det kommer sluta med någonting bra. Det är jag säker på...

Fiskmåsen som skadeskjöts.

Förtroendeingivande? Vilket spektakel. Vädergudarna skrattar åt våra patetiska böner. -"Må världen slippa detta regn!!!" HA! *Bang* Bullshit! Och så öppnar man fjärde burken lättöl för kvällen. Ölen som visserligen bättrats på med gin. För syns skull. -"Hej, jag är nykter. Dricker bara några lättöl i gott sällskap!" Och där kom fiskmåsen. Vi har försökt bli av med honom en lång tid nu. Det är nått fel på honom. Nån kronisk invaliditet må hända. Det sa jag till Gud den dag jag måtte honom i en gränd i Göteborg. -"Det är nått fel på dig." Han blev måttligt road. Fast han bjöd ju sedemera på både en och annan kägla.


RSS 2.0